Dokk1 er Aarhus nye hovedbibliotek og Borgerservice. Den nye bygning bliver et markant vartegn placeret ved havnefronten.

Den tre etagers høje bygning er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og er på 28.000 kvm.

Snedkerierne har vundet specialinventar entreprisen, hvor vi bl.a. har leveret opholdsmøbel, søgeø’er, kampagnebutikker, borgerservice disk og receptionsdiske. Alle elementerne er specialbyggede.

Inventaret er opsat på 1. og 2. etage i publikumsafdelingerne.

Materialevalget er primært krydsfiner beklædt med linoleum, aluminium og birkefiner. Udstillingsmodulerne er på hjul, så de er lette at flytte rundt på afhængig af deres brug.

Den 20. juni kl 11.00 blev Dokk1 indviet af Hendes Majestæt Margrethe II. 12.000 aarhusianere havde valgt at lægge vejen forbi Dokk1 på åbningsdagen, hvor der var mulighed for at se de spændende indrettede afdelinger, hvor der både er plads til fordybelse og oplevelser. Biblioteket er indrettet med stor fokus på brugerinddragelse og der har derfor forud for byggeriet været nedsat fokusgrupper med henblik på at få de rette funktioner i huset og på det gamle bibliotek har man kørt en lang række forsøg for at sikre sig at brugervenligheden og funktionaliteten er i top.

Snedkerierne har været igennem en lang dynamisk og udviklende proces forud for leveringen af specialinventaret.Det har medført en række tilpasninger af tegningerne helt ned på detail niveau for at sikre at inventaret passer helt perfekt ind i lokalerne. Vi synes selv denne mission er lykkedes og håber borgerne i Aarhus vil have glæde af inventaret mange år fremover.

Se flere billeder fra Dokk1 >

Share This