I 2014 fik Skovlunde Kirke sin første fløjaltertavle. Siden da er der kommet to mere til, således at væggene nu prydes med altertavler for pinse, påske og advent. Den næste, der bliver klar er Helligtrekonger/fastelavnstavlen, der skal indvies 1. januar 2017.

Der mangler herefter to tavler, nemlig udgangstavlen og trinitatistavlen. De skulle efter planen stå færdige i 2017. Udgangstavlen indvies 12. maj i forbindelse med årets konfirmationer, mens der endnu ikke er sat dato på indvielsen af trinitatistavlen.

Samarbejdet med kirken og Erik Hagens har stået på i flere år og vi har ved de første fire fløjaltertavler udført den trefløjede asketræsramme malerierne er ophængt i. Det er Nielsen & Kromann der har udført malerarbejdet på rammen. De har tidligere arbejdet tæt sammen med Erik Hagens på hans store værk på Esbjerg Seminarium.

Skovlunde Kirkes ambitiøse og spændende projekt går under navnet “Effatha! Luk dig op”, der henviser til fløjaltertavlernes dobbelte funktion. Når en tavle ikke er i “brug” vil den hænge i kirken med de to fløjdøre lukkede. Når højtiden oprinder vil fløjdørene blive slået op og fremvise et for højtiden relevant motiv gendigtet i nutids form.

 

Den åbnede adventsaltertavle

Den åbnede adventsaltertavle

Share This