Banedanmark kontrolrum

Udviklingsproces i tæt samarbejde med arkitekterne

Til Banedanmarks nye kontrolrum har Siemens leveret en kæmpe skærm til at overvåge S-banenettet. Vi fik til opgave at ”indpakke” skærmen, samt levere hæve-/sænkeborde i kontrolrummet.

En spændende opgave, der virkelig krævede noget af os, både på tegnearbejdet og sammenspillet mellem de mange forskellige materialer.

Hele udviklingsprocessen skete i tæt samarbejde med arkitekterne. Allerede fra meget tidligt i forløbet var vi inde over, da der skulle laves prøver på de forskellige materiale-løsninger og designmæssige udfordringer.

 

Et kontrolrum uden larm

Da video-væggen samtidig skulle fungere akustikdæmpende i det store rum, blev den ”indpakket” i lyd absorbent, og beklædt med krydsfiners lameller.

Ligeledes blev hæve-/sænkebordene også udstyret med lydabsorbent, smukt indrammet af anodiserede alurammer.

Ud fra arkitektens design udarbejdede vi arbejdstegninger, der gjorde det muligt at integrere bordene i den runde bygning.

 

De vigtigste elementer ved dette projekt:

  • Optimal akustik gennem brug af lydabsorberende materiale
  • Fokus på funktionalitet og gode arbejdsvilkår for de ansatte i kontrolrummet
  • Løsning skabt i tæt samarbejde med arkitekterne
Banedanmarks ny kontrolrum

Vil du også have lavet special inventar?

Share This