Der vil i løbet af 2017 blive installeret og idriftsat nyt signalanlæg på S-togsnettet. Banedanmark har fået nyopført en bygning nær Dybbølsbro i København, der blandt andet skal huse kontrolrummet hertil.

Entreprisen udføres af Siemens og arkitekterne Gottlieb Paludan har udviklet inventaret hertil, mens Snedkerierne har stået for udførelsen af inventarentreprisen.

Vi vandt licitationen tilbage i 2014 og det har været en lang og udfordrende opgave, som vi nu er stolte af at kunne fremvise resultatet af.

Forud for udførelsen af inventaret har Gottlieb Paludan arkitekter foretaget en lang række undersøgelser af de fysiske, ergonomiske og psykologiske forhold for de brugere, der skal have deres hverdag til at fungere inden for kontrolrummets rammer. Det er der kommet en skræddersyet løsning ud af, som Snedkerierne har omsat til blandt andet hæve/sænkeborde, pulte, videovæg og opbevaringsmøbler,

Hæve/sænke arbejdsbordene er udført i krydsfiner, askefiner og linoleum med massive asketræskanter.

Videovæggen er opbygget af Barco og vi har beklædt den med absorbentrammer i krydsfiner, stof og asketræsfiner. Bagsiden er malede låger i polyothan lak som giver en meget stærk overflade.

Steffen Arendup og Jesper Ravn fra Gottlieb Paludan knytter følgende kommentarer til sagen:

Inventaret til S-banens nye kontrolrum er tegnet specielt til stedet og funktionen, og udført i materialer og teknikker der matcher rummet og bygningen.

Unika-inventar er altid krævende og lykkes bedst, når den udførende snedker er meget erfaren og engagerer sig i udviklings- og projekteringsarbejdet sammen med arkitekten.

I dette tilfælde var programmet uhyre sammensat. Derfor har mock-up-processerne og fuldskala-afprøvninger af løsninger og materialer været meget udbytterige. Det var hér, at visioner og realiteter viste sig at gå godt i spænd.

Inventaret ser relativt enkelt ud og smelter godt ind i rummet – men det skyldes alene en målrettet indsats fra alle parter.

Banedanmarks ny kontrolrum

Share This