Smørblomsten er en nyopført daginstitution på Frederiksberg og er kommunens største daginstitution. Det er det fremadstræbende og visionære arkitektfirma Cobe, der har tegnet bygningen, der skal rumme de 182 0-6 årige børn.

For at komme fri fra tanken om at bygge en “børne”fabrik fik arkitektfirmaet den idé at nedbryde projektet og i stedet bygge 11 små huse, som er bygget sammen, men har forskellige højder, byggematerialer og er orienteret i forskellige retninger.

Det ligner på afstand en hel lille landsby. Indvendigt har hvert hus sin egen gennemgående farve og flere af husene rummer “småhuse” der giver mulighed for flere rum i rummene.

Småhusene er i det hele taget det gennemgående tema i byggeriet, således optræder de små huse også som en del af udsmykning og inventar.

Inventar til Smørblomsten

Snedkerierne har til projektet leveret flere elementer til inventaret. Flere standardmoduler har fået låger og beklædning med en speciel type krydsfinér som er blevet hvidlakeret.

Krydsfineren er polsk fyr, der rent forarbejdsningsmæssigt er opbygget symmetrisk omkring en central kerne af finer. Det specielle for pladerne fra Polen er at den er opbygget af mange finerlag. Pladerne opbygges med et ulige antal finerlag, tre, fem, syv, ni eller elleve lag, alt efter pladens tykkelse.

Inventar til Smørblomsten

Udover låger og skuffer har Snedkerierne også leveret små skulpturelle hussilhuetter, der er opsat i flere af de åbne områder i institutionen. De små huse er med til at forankre konceptet om huse i huset. Der er glasruder i husene og de er dybe nok til at børnene kan anvende dem som siddenicher.

Udover ovenstående elementer er Snedkerierne i tæt samarbejde med Cobe ved at udforme nogle helt unikke krybber til liggehallerne udfra samme koncept. De er desværre endnu ikke helt færdige. Prototypen, som skal have foretaget nogle småjusteringer har form som et lille hus med 2×2 køjer og en lille trappe i midten.

Inventar til Smørblomsten

Share This