Tendenserne inden for møbler og inventar peger i retning af at hvid højglans er “so last year”. I dag efterspørges der i stigende grad træ med kant. Det er specielt egetræsmøbler og inventar der har fået en renæssance.

Lige når man tænker egetræ og møbler er det måske de tunge vitrineskabe, reolsystemer og stivryggede stole og sofaer med almuestof, blyindfattede ruder udført i syret eg, der lige popper op i hukommelsen. Gedigne møbler som vores bedsteforældre værnede om i et helt liv og som i dag er fuldstændig usælgelige.

Idag er tendensen mere over i det rå look med fokus på at få inventaret til at se naturligt og uforarbejdet ud.

På Snedkerierne har vi arbejdet meget med egetræets udtryk og hvordan vi kan få træet til at tage sig ud fra sin bedste side.

Vi kan derfor i dag levere inventar der fremstår i et helt rå og næsten ubehandlet look. det er meget anvendt til borde, vægdekorationer og bænke. Her kan man sige at vi bruger træets på dets egne præmisser.

Vi overfladebehandler også egetræ for at patinere det og give det et helt særligt udtryk. Det kan være med laseringer, oliebehandling eller voksbehandling. resultatet bliver helt unikke produkter som klart skiller sig ud fra mængden.

Fællestrækket for alt vores inventar i egetræ er den lange holdbarhed. Egetræ er som bekendt svært forgængeligt og derfor har man en løsning der også er holdbar på lang sigt og som samtidig kræver et minimum af vedligehold.

Share This